Vlooien aanpakken zonder insecticiden

Vermicon op basis van dimethicon is de ideale oplossing als je op zoek bent naar een alternatieve manier om ongedierte tegen te houden of om ze te bestrijden. Het uitgebreide assortiment biedt voor ieder probleem en ieder dier de juiste aanpak. Lees er hier meer over! 

Hoe werkt het?

Het belangrijkste bestanddeel van de Vermicon producten is dimethicon, een soort silicone. Wanneer parasieten (bijvoorbeeld vlooien & teken) in aanraking komen met deze stof, vormt de dimethicon een plakkend laagje rond de parasieten en worden hun gewrichten geblokkeerd. Bewegen, en bijgevolg eten of ademen wordt voor de parasieten onmogelijk, waardoor ze sterven. Meestal vallen ze van hun gastheer of kunnen ze makkelijk uitgeborsteld worden. Dimethicon is niet giftig en is geen insecticide, de werking is puur mechanisch. 

Vermicon producten voor op het dier bevatten een duocomplex van aloë vera met dimethicon. Aloë vera heeft een gunstig effect op het herstel van de huid bij onder andere insectenbeten en staat bekend om de antibacteriële werking. Door het snellere herstel en de verzorgende werking zal de huid minder geïrriteerd zijn en zal een dier zich minder krabben.

Assortiment van Beaphar

Voor de preventieve bescherming tegen parasieten zijn er 6 varianten van Vermicon Line-On. Door de druppels in een lijn aan te brengen kan het product zich snel en gelijkmatig over het lichaam verspreiden. De behandeling moet elke 4 weken of na elke wasbeurt herhaald worden. Parasieten die terecht komen op het dier komt in aanraking met dimethicon, raakt geïmmobiliseerd en valt daarna uit de vacht of kan eenvoudig uitgeborsteld worden.

Vermicon Line-On

Vermicon Spray voor hond is verkrijgbaar in een 250ml en 500ml variant. Vermicon Spray voor kat is enkel beschikbaar in 250ml. De Vermicon Spray kan zowel gebruikt worden als preventie en als bestrijding. Wanneer er al parasieten aanwezig is op de vacht van het dier is kunnen deze geïmmobiliseerd worden met behulp van Vermicon Spray. De vacht wordt met de spray vochtig gemaakt en met een borstel over de hele vacht verdeeld. Nadat de vacht is opgedroogd, wordt de vacht uitgespoeld, om de geïmmobiliseerde parasieten te verwijderen. Daarna het dier opnieuw insprayen om preventief te beschermen. 

Voor de behandeling van de omgeving is Dimethicon ook zeer geschikt. Vermicon Tapijtspray is ideaal voor gebruik op tapijten, stoffen meubels, manden en andere plaatsen waar huisdieren verblijven. Vermicon Tapijtspray werkt in alle levensstadia van de vlo en immobiliseert vlooien en andere parasieten onmiddellijk zodra ze in aanraking komen met de spray. Door de mechanische werking kan geen resistentie optreden. Vermicon Tapijtspray heeft een nawerking van twee weken.