Autovakantie met je hond
Kan jij je hond echt niet missen en wil je hem graag meenemen op autovakantie? Dat kan! Wij zetten de belangrijkste tips op een rijtje om de autorit voor jou en je hond veilig en comfortabel te houden.
Voorbereidingen
Check eerst en vooral of je verblijfplaats honden toelaat. Ga ook na of het verblijf hondvriendelijk is. Speelweides, weides om zijn behoefte te doen of een vijver om in te zwemmen zorgen ervoor dat ook je hond een fijne vakantie heeft.
Ga vooraf nog eens langs bij je dierenarts om ervoor te zorgen dat alle vaccins in orde zijn. Als je hond nog niet gechipt is, kan je overwegen om hem te chippen. Als je hond op reis toch plots zou weglopen, zal de chip helpen om hem sneller terug te vinden.
Als je buiten België reist, is het aan te raden om bij je dierenarts een paspoort voor je huisdier aan te vragen. Dit zal hem helpen te identificeren en te bewijzen dat zijn vaccins up-to-date zijn tijdens douanecontrole.
Als je hond niet gewend is aan de auto, laat je hem vooraf best even wennen. Doe dit door hem mee te nemen naar uitstapjes of korte ritjes met de auto. Doe hetzelfde met de bench als je die wil gebruiken in de auto.
Je hond kan ook wagenziek worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om hem niet te kort voor vertrek te voederen. Doe dit ten laatste 2-3 uur voor vertrek.
Wat neem ik mee?
Neem voldoende voer mee voor je hond. Te snel veranderen van voeding kan diarree veroorzaken. Vergeet ook de voederbakken niet.
Zorg dat je over een EHBO kit beschikt voor je hond. Je kan reeds gemaakte kits in de winkel vinden, maar je kan ze ook zelf samenstellen. Zorg er zeker voor dat volgende zaken aanwezig zijn in je EHBO kit: desinfecterend middel, kompressen en verbanden, schaar, thermometer, tekentang, anti parasitaire verzorging,… Je kan eventueel ook aan je dierenarts vragen wat er nog ontbreekt in je EHBO kit.
Denk ook aan verzorgingsproducten voor je hond zoals borstel, tandenborstel, traansmeerverwijderaar,…
Neem de papieren van je hond mee.
Houd een boekje bij met handige telefoonnummers zoals dat van je eigen dierenarts maar ook van een dierenarts of een dierenkliniek in de buurt van je verblijfplaats.
Neem plastieken zakjes mee om de uitwerpselen van je hond op te rapen.
Vergeet naast zijn leiband, mand en kussen ook geen speeltjes mee te nemen zodat je hond zich kan vermaken.
De autorit
Zorg ervoor dat je je hond op een veilige manier vervoert. In de winkel zijn er speciale hondenriemen te koop om je hond vast te leggen in de auto. Je kan hem ook in een bench zetten in de auto. Zorg dan wel voor een handdoek of een deken op de bodem zodat je hond comfortabel ligt.
Let op voor oververhitting! Als het warm is kan een auto snel opwarmen, zorg dat je hond voldoende afkoeling krijgt door bijvoorbeeld een zelf verfrissend tapijt. Lees hier meer tips om je hond koel te houden in de zomer.
Stop om de 2 à 3 uur om de hond even uit te laten en hem te drinken te geven. Als het een erg lange autorit is, kan je je hond ook wat te eten geven. Kies dan wel voor kleine porties om reisziekte te voorkomen.
Als je hond erg gestrest is tijdens de autorit, kan je hem hulpmiddelen geven. Beaphar heeft een reeks kalmerende producten op basis van geur (ook waarneembaar voor mensen) zoals de No Stress tabletten, pipetten en halsbanden. Een een reeks kalmerende producten op basis van feromonen (niet waarneembaar voor mensen) zoals de CaniComfort spray, Spot On of halsbanden. Deze verschillende producten verminderen de stress van je huisdier en zorgen voor een aangename autorit voor je huisdier.
Component ProductGrid:
Bericht: Voer ten minste 4 SKU'S in en hoogstens 9 SKU'S om het raster weer te geven.
Dit is het aantal unieke bestaande producten dat we hebben gevonden.: